24 Haziran 2010 Perşembe

''Hırsızın hiç mi suçu yok'' ??

Hırsızın hiç mi suçu yok? (PKK saldırıları)

Dünya örnekleri veriliyor,özellikle Kuzey Irlanda sorunundan bahsedilerek Britanya'da masaya oturdu deniyor.. Niye Türkiye, PKK ile masaya oturmasın diye soruluyor?

Arkadaşlar, Britanya terörle arasına mesafe koymayı bilen, örgüt üzerinde söz sahibi olan bir partiyle masaya oturdu, hatırlatmak isterim. Ayrıca IRA'da kademeli olarak silah bırakma kararı aldı ve deklare etti..

Şimdi mecliste eski adıyla DTP yeni adıyla BDP olan parti ve kişiler defalarca hatırlatılmasına ve rahatsızlıkların iletilmesine rağmen örgütle aralarına mesafe koyabildiler mi? Hayır.
Bu onların suçudur, değildir demiyorum ancak örgütün gölgesinde yapılanın siyasetten bahsediyorum.. Bazı sözcüler devlete çatıyor ama devlet otoritesi eleştirilirken örgüt otoritesi arkalarında ve örgüt otoritesinin gölgesinde yapıyorlar bunu üstelik.

Sonra deniyor ki; 'muhatap alınması lazım'.. Tabiiki muhatap alınması lazım. Çünkü o bölgede yeterli sayının oyuyla seçim kazanmışlar ve meclise girmişler.
Ama acaba bu kağıt üzerinde durduğu kadar ya da söylendiği kadar kolay mı?

Habur'dan gelenler Kürt halkı tarafından 'kahraman' gibi karşılınıyor diye sesler yükselince açılım burada kırılmadı mı?

Açılım konusunda Öcalan kendisine yeterince paye verilmeyeceğini görünce adeta bir 'cazalandırma' operasyonu yürütülmüyor mu?..
Öcalan'ın yaptığı açıklamalar, gönderdiği mesajlar çok net görülüyor derdinin ne olduğu. Türkiye bütünleşmeli, barışmalı türk-kürt kardeşliği vs bunların tamamen fon olduğu çok belli oluyor.

Resmin önemli bir parçasında teröristbaşı Öcalan oturuyor. Onun yönettiği örgüt oturuyor ve o örgütün gölgesinde kalan, o örgütle arasına mesafe koyamayan tamamen edebiyattan ibaret barış hikayeleri kullanıp somut bir katkı koyamayan bir parti oturuyor.

30 senede PKK'da ne değişti?
Türkiye suçlandı, açılım suçlandı, türkiye şunu yaptı, bunu yaptı, yanlış yaptı, doğruydu vs..

e peki PKK'da ne değişti?

2 yorum:

  1. içi boş olan bir açılımın mucidleri çözümlerini sunacak kapasiteye sahip değillerse elbetde bu hikayenin içini kendi menfaatleriyle dolduracaklar oluşur. ve çok eskiden, parayla vatan satılan zamanlardan kalmadır amerikanın alaskayı rusyadan satın alışı. yaşananlar basit terör eylemleri değildir. ötesinde sınırlarımızı değiştirebilmek için hatta bu amaçta alenen savaş ortamı oluşturmaya çalışan, satın alınmış, her türlü lojistik desteği verilen, kandırılmış hırsız diyemiyeceğim kadar masumane görünmeyen caniler vardır. esas oyunculara dokunacak kadar güçlü olamadığımıza göre, ancak kuklanın ipi kesilirse bu kanlı oyun bozulur...

    YanıtlaSil
  2. açılımın içi boş deniliyor ancak durum öyle değil.Açılımın amacı terör örgütünün ve BDP'nin kürtlerin temsilcisi ve hak savunucusu olmadığını/olamayacağını kürtlere göstermektir.Bunu da Kürtlere verilebilecek bazı hakları vererek göstermeye çalışıyor hükümet.Üniversitelerde Kürt dili edebiyatı,Kürtçe TV kanalı vs. Buna rağmen terör duruyor mu ? hayır tam tersi daha da arttı.Terör örgütünün ve BDP'nin Kürtlerin temsilcisi olmadığını meydanlarda seçime yakın söyleyecek Başbakan bu olaylardan da bahsederek.Buna örnek olarak da hem verilen bazı haklara rağmen terör olaylarının durmamasını hem de BDP'nin Anayasa değişiklik paketinde parti kapatma maddesine destek vermemesini öne sürecek.Velhasılkelam açılım denilen olay,ufak tefek eksiklik ve takılmalara rağmen olması gerektiği şekilde olmaya devam ediyor.Asıl meyvesi seçim zamanına yakın meydanlarda Başbakan'ın söyleyeceği sözlerden sonra görülecek.

    YanıtlaSil